woensdag 16 december 2015

Waarom u een nieuwe ketel moet overwegen

Stel u heeft een ketel die al wat ouder is. Zoals u waarschijnlijk weet zijn deze ketels minder zuinig in het verbruik dan de huidige generatie ketels. Het kan dus zeker het overwegen waard zijn om over te stappen op een nieuw ketel. In dit artikel enkele redenen waarom.

Minder verbruik, minder uitstoot

Dat een ketel minder verbruikt dan oudere modellen is logisch. De ontwikkelingen op dit gebied hebben zeker niet stil gestaan de afgelopen jaren. Het is dan ook interessant om hier eens naar te kijken. Als u momenteel een ketel heeft die al op het einde van zijn tijd zit, is er natuurlijk wel een investering van uw kant nodig. De nieuwe modellen HR ketels zijn natuurlijk niet gratis. De prijzen voor de ketels kunnen flink verschillen van elkaar. Het is verstandig om dit als een investering te zien, niet zozeer als een uitgave. Met de stijgende energieprijzen zal de ketel zichzelf binnen enkele jaren terugverdienen.

Ketels zijn vaak compacter

Een compacte ketel wil zeggen dat deze klein is. Als de ketel bij u op zolder hangt, kan dit een stukje extra ruimte betekenen. Misschien kunt u zo gemakkelijker de wasmachine of de wasdroger installeren op deze plek. De nieuwe ketels zijn dus niet alleen zuiniger in het gebruik, maar vaak ook van een kleiner formaat. Ze zien er tevens een stuk beter uit, u hoeft zich er zeker niet voor te schamen. Daarnaast zijn de ketels vaak ook een stuk stiller. Dat wil zeggen dat u geen overlast heeft van een ketel die veel lawaai maakt tijdens het opwarmen van uw woning. Meer over condensatieketel kunt u bij Ragiro vinden.

In onderstaande video nog enkele tips voor het aanschaffen van een nieuwe ketel:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten